Puhtaanapito- ja kiinteistökoulutus maahanmuuttajille

Ajankohta ja kesto

Koulutus järjestetään ajalla 20.8.2024-20.12.2024. Lähiopetusta on 25 tuntia viikossa ja yhteensä 420 tuntia. Koulutuksen syysloma on viikolla 42.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu oppivelvollisuusiän ylittäneille maahanmuuttajille, jotka ovat aiemmin opiskelleet suomen kieltä ja jotka ovat kiinnostuneita puhtaanapito- ja kiinteistöalasta. Koulutus soveltuu opiskelijoille, joiden suomen kielen taso on vähintään eurooppalaisen viitekehyksen EVK (CEFR) taitotasolla A1.3.

Opetuskieli

Koulutuksen opetuskieli on suomi.

Kustannukset

Koulutus on vapaan sivistystyön koulutusta, ja se on opiskelijalle maksuton. Koulutuksen aikana opiskelija saa lähiopetuspäivinä opiston tarjoaman lounaan ja iltapäiväkahvin. Asuminen opiskelijan on järjestettävä itse eikä opisto osallistu asumiskustannuksiin.

Koulutuksen sisältö

Opinnot ovat monimuotokoulutusta, jossa opiskellaan kolme päivää viikossa puhtaanapito- ja kiinteistöalan teoriaa. Teoriaopinnoissa opiskellaan alan perusteita. Niissä keskitytään vahvistamaan opiskelijan suomen kielen taitoa opiskelemalla ammattialan sanastoa ja kielenkäyttötilanteita sekä harjoittelemalla asiakaskohtaamisia. Kahtena päivänä viikossa harjoitellaan käytännön työtehtäviä opiston omissa tiloissa.

Koulutuksen aikana opiskelija suorittaa vähintään viikon mittaisen työssäoppimisjakson.

Opintojen aikana opiskelijaa kannustetaan aktiivisesti etsimään työllistymismahdollisuuksia, joiden kautta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään. Opiskelijan tiedollista ja taidollista kehittymistä seurataan ja ohjataan koko koulutuksen ajan.

Koulutus antaa opiskelijalle monipuoliset valmiudet käytännön siivoustyöhön, kiinteistöjen huoltotöihin, toimitilojen viihtyisyyden ylläpitoon ja niihin liittyviin palvelutehtäviin. Koulutus tähtää asiakaslähtöisyyteen ja palveluhenkisyyteen ja pyrkii antamaan opiskelijalle valmiudet toimia ylläpito- tai perussiivoustehtävissä. Se antaa myös hyvät valmiudet hakeutua ammatilliseen koulutukseen esimerkiksi puhtaus- ja kiinteistöalan perustutkintoon.

Opettaja

Koulutuksen opettajana toimii Eija Pajula.

Lisätietoja

Koulutuspäällikkö Hanne Pietilä
hanne.pietila@leko.fi
0504674375

Hakeminen

Haku koulutukseen alkaa 3.5.2024 ja sulkeutuu heti, kun paikat ovat täynnä.

Hae koulutukseen TÄSTÄ