Aikuisten perusopetus maahanmuuttajille

Hae mukaan koulutukseen tästä

Aikuisten perusopetus on suunnattu yli 17-vuotiaille maahanmuuttajille. Koulutus sopii myös turvapaikanhakijoille.

  • Aikuisten perusopetus on suunnattu vähintään 17 vuotta täyttäneille maahanmuuttajille, joilla ei ole suomalaisen peruskoulun päättötodistusta.

Opinnot kestävät yleensä 2 vuotta.

  • Koulutus jakautuu alkuvaiheeseen ja päättövaiheeseen. Alkuvaiheessa opiskelijalla ei tarvitse olla aiempia suomen kielen opintoja. Päättövaiheeseen voi siirtyä, kun suomen kielen taito on riittävällä tasolla. Opinnot voi aloittaa myös suoraan päättövaiheessa, mikäli suomen kielen osaaminen on riittävää. Opiskelijalle valitaan osaamisen ja aiempien opintojen mukainen opiskeluryhmä.

Opetus, oppimateriaalit, asuminen ja ruokailut ovat opiskelijalle ilmaisia.

  • Opetusta on maanantaista torstaihin. Opetus ja oppimateriaalit ovat opiskelijalle maksuttomia. Opistolla majoittaudutaan kahden hengen huoneissa. Opiskelija voi majoittua asuntolassa myös viikonloppuisin (loma-ajoista sovitaan erikseen). Opiskelijoille on tarjolla koulupäivinä lounas ja iltapäiväkahvi tai -tee. Asuntolassa majoittuville on tarjolla myös aamiainen sekä päivällinen.

Opiskelupaikkoja myös perheellisille.

  • Voit saapua opiskelemaan myös perheesi kanssa. Vanhempien opiskellessa, alle kouluikäisille on tarjolla kouluaikojen mukaisesti lastentoimintaa. Huomioithan, että perhepaikkoja on rajallisesti.

Koulutus alkaa tammikuussa ja elokuussa.

  • Seuraava koulutus alkaa elokuussa 2024. Hakuaika koulutukseen alkaa 2.4.2024.

Kysy lisää

  • Koulutuspäällikkö Hanne Pietilä

hanne.pietila@leko.fi

0504674375