Kotoutumiskoulutus ukrainalaisille

Haluatko oppia suomen kieltä ja saada samalla tukea työllistymiseen tai jatkokoulutukseen siirtymiseen? Jos haluat, kotoutumiskoulutus on sinulle sopiva vaihtoehto!

SISÄLTÖ

Kotoutumiskoulutuksen tavoitteena on helpottaa osallistujan Suomeen kotoutumista. Pääpaino on suomen kielen opiskelussa, mutta koulutukseen sisältyy myös suomalaiseen kulttuuriin, yhteiskuntaan ja työelämään tutustumista. Lisäksi opiskelijoille on tarjolla henkilökohtaista ohjausta. Koulutuksen päätteeksi jokaiselle osallistujalle pyritään löytämään sopiva jatkopolku.

KOHDERYHMÄ

Koulutus on suunnattu ensisijaisesti yli 17-vuotiaille ukrainalaisille maahanmuuttajille, joilla opinnot voidaan sisällyttää kotoutumissuunnitelmaan.

Opinnot on mahdollista aloittaa alkeista, joten aiempaa suomen kielen osaamista ei vaadita.

KESTO JA TOTEUTUS

Koulutus järjestetään Loimaan evankelisessa kansanopistossa (Opistontie 4, 32210 Loimaa). Oppitunteja on päiväaikaan maanantaista torstaihin vähintään 25 viikkotuntia, ja opinnot kestävät pääsääntöisesti noin yhden vuoden. Opintojen loppuvaiheessa osallistujan suomen kielen taito arvioidaan eurooppalaiseen viitekehykseen perustuvan taitotasoasteikon mukaan.

Seuraava uusi ryhmä aloittaa elokuussa 2023.

KUSTANNUKSET

Koulutus on opiskelijalle maksutonta. Koulupäivinä opiskelija saa opiston tarjoaman lounaan ja iltapäiväkahvin tai -teen.

Koulutuksen aikana opiskelijalla on mahdollisuus majoittua opiston järjestämässä majoituksessa ilmaiseksi.

MUUTA

Opiskelemaan voi saapua myös perheen kanssa. Alle kouluikäisille lapsille on vanhempien opiskelupäivien ajan tarjolla valvottua lastentoimintaa. Kouluikäisille lapsille järjestetään koulupaikka opiston vieressä sijaitsevasta peruskoulusta.

KOULUTUKSEEN HAKEUTUMINEN

Koulutukseen voi hakea ympäri vuoden. Voit täyttää sähköisen hakulomakkeen https://zef.fi/s/g7m2ufqe/ tai ottaa suoraan yhteyttä alla oleviin yhteyshenkilöihin. Asioinnin helpottamiseksi palvelemme myös ukrainan/venäjän kielellä.

LISÄTIETOJA KOULUTUKSESTA

Suomeksi: Hanne Pietilä, hanne.pietila(at)leko.fi, p. 050 467 4375

Ukrainaksi/venäjäksi: Nadja Podzigun (+358 50 360 8295, ma-pe kello 9-16 välillä)